Skip to content

Hovězí hamburger s parmezánovým chipsem

Domácí hovězí hamburger, co potěší tvé chuťové pohárky. Chuť prosciutta a parmezánového chipsu vytáhla burger úplně do jiné dimenze. Bazalková majonéza je vrcholem celkové slasti. Jde o chuťový zážitek, který si dopřáváme velice rádi. Recept na bulky je stále stejný, už dávno vokoukaný. Pokud bulky ještě nemáš zařazené ve svém repertoáru, šupej to napravit, protože tyhle jsou fakt žraso. Díky třinovému cukru jsou vhodné i jako snídaňové pečívko.


1 hodina v kuchyni (+ domácí bulky)

6 plných pupků


Ingredience:

na maso:

1500 g hovězího krku
čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
sůl

do burgeru:

1 červená cibule
200 g prosciutta
parmezán
rukola nebo polníček

na majonézu:

1 velká majolka
čerstvá bazalka
1 menší stroužek česneku


Jak na to?

1. Uhnětám těsto na bulky a než vykyne připravím si veškeré ingredience do burgeru. Cibuli nakrájím na tenká půlkolečka. Rukolu omyju. Parmezán nastrouhám. Prosciutto naplátkuji.

2. Maso omyju a nakrájím na menší kousky, které postupně rozemelu v mlýnku na maso. Přidám jen sůl, čerstvě namletý pepř a čerstvou bazalku. Pečlivě promíchám a tvaruji šest kulatých placek.

3. Majonézu s nasekanou bazelkou a stroužkem česneku rozmixuji tyčovým mixérem.

4. Z nastrouhaného parmezánu vytvořím na pečícím papíru kopečky. Vložím do rozpálené trouby asi na 3 minuty a vytáhnu hotové parmezánové chipsy. Nechám je chvilku vychladnout pro snadné odlepení.

5. Maso opékám na ohni či kameni tak 5 minut z každé strany, aby zůstalo medium. Pokud chceš maso více propečené, nech ho tam o chvilku dýl.

6. A servíruj. Rozřízni bulku, potřu spodní díl bazalkovou majonézou, přidám červenou cibuli, polníček/rukolu a maso. Dál patří parmezánový chips a nakrabacený plátek prosciutta. Přiklopím horní bulkou a už si jen mlaskám a mlaskám. Skoro do prasknutí pupku.

Nech si čvachtat