U nás doma je nejoblíbenější snídaní ovesná kaše nebo nadupaný mugcake s jogurtem a ovocným přelivem. Výhodou je, že do něj jde nacpat cokoliv a vždy je do pěti minut hotový. Já místo klasické přípravy do hrnečku volím úžasnou silikonovou formu Lékué ve tvaru srdíček. Přidávám vám recept na základní i proteinovou variantu. Obě jsou velice chutné.
TIP: Když použiješ bezlepkové ovesné vločky, pak si na mugcake pochutná i celiak.
10 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
vždy na 2 mugcake:
1 banán
1 pořádná hrst ovesných vloček
1 vejce
1 lžička chia semínek
1 lžíce arašídového másla
trochu vody
do proteinové varianty přidám:
2 lžíce proteinu
navrch:
bílý jogurt
ovocný přeliv z mraženého ovoce
Jak na mugcake?
1. Připravím si misku, do které přidám veškeré základní suroviny – rozmačkaný banán, ovesné vločky, vejce, chia semínka, arašídové máslo a vodu. Vše promíchám na řidší kašovitou konzistenci (vodou upravuji).
2. Pokud dělám proteinovou verzi, přidám ještě 2 lžíce proteinu.
3. Směs přesunu do formy, dám do mikrovlnky na nejvyšší stupeň na 4 minuty.
5. Hotový mugcake vyklopím na talíř. Zdobím jogurtem a přelivem z mraženého ovoce (mražené ovoce dle chuti + lžička čekankového sirupu + trochu vody = povařím a mixnu ve smoothie makeru – pokud chci, přecedím semínka).
Jak se ti mugcake povedl? Chutnal ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.