Extra mňamózní kuličky z arašídového másla a směsi ořechů. Oříšky můžeš použít jakékoliv, klidně celou dávku kešu nebo celou dávku vlašských. Já je v této verzi dávám půl napůl. Ideální je, že je ukoulíš cobydup, takže tě už žádná neohlášená návštěva nepřekvapí. Kuličky jsou navíc raw a bez lepku. Skvěle se také hodí jako vánoční cukroví.
30 minut v kuchyni
33 kuliček v pupku
Ingredience
na těsto:
50 g kešu ořechů
50 g vlašských ořechů
100 g sušeného sojového mléka
120 g arašídového másla
50 g medu
na ozdobu:
asi 20 g mletých vlašských ořechů
Jak na to?
1. Ořechy namelu. Do mého šikovného multifunkčního robota upevním hnětací metlu a pečlivě smíchám všechny ingredience – mleté ořechy, sušené mléko, arašídové máslo i med. Vznikne béžová tvarovací hmota.
2. Do mističky nasypu mleté ořechy na ozdobu. Tvaruji v rukou malé kuličky, které dávám do mističky na mleté ořechy. Vždy když jich mám asi pět začnu točit mističkou a kuličky se krásně obalí.
3. Jdou jíst hned takže klidně ochutnej. Ale většinou je dám do ledničky pěkně vychladit.
TIP: Tyhle kuličky jsou vhodné jako rychlý mls pro nečekanou návštěvu. Stejně tak poslouží jako raw bezlepkové vánoční cukroví.