Taková klasika, která neomrzí, když dojde veškeré sezónní ovoce. A jde opět dělat na stopadesátpět způsobů. Tenhlecten je jakbysmet hotový. Chutný a sytý. Vhodný na snídani, ale klidně i na sváču. Jíst jdou takhle připravená jablíčka a hrušky klidně jen tak samotná, já je v této variantě volím jako snídaňovou směs na bílý jogurt.
15 minut v kuchyni
1 plný dětský pupíček
Ingredience
bílý jogurt v množství, kolik tvůj prcek sní (cca 150 g)
1 jablko
1 hruška
malá hrstička rozinek
2 lžíce ovesných vloček
1 lžička skořice
Jak na to?
1. Jablko a hrušku oloupu, vykostím a nakrájím na kostičky tak velké, jak pusinka tvého prckožrouta snese.
2. Kostičky hodím do rendlíku, zaliju vodou tak, aby byly kousky jen tak tak potopené, ale úplně mi neuplavaly. Přihodím rozinky a zasypu skořicí. Takhle vařím do změknutí, což trvá asi 10 minut. Záleží na tom, jak velké kousky máš nakrájené. Necukruji, protože jablka i hrušky jsou samy o sobě sladká a navíc směs po provaření dosladí sušené rozinky.
3. Posléze přihodím i ovesné vločky a ještě chvíli promíchám. Vločky krásně vsáknout veškerou vodu a tím mám hotovo.
4. Servíruji na bílý jogurt.
Nech si čvachtat