Vždy když nabídnu mému muži hummus, poví mi, že to jídlo má příznačné jméno. Já jsem ale opačného názoru. Co se týče cizrny, hummus z ní dělám nejraději. Na výživové hodnoty je hummus velice bohatý. Získáš z něj železo, vitamín C a kyselinu listovou. Má také vysoký obsah proteinů a vlákniny, což z něj dělá ideální večeři. Já mám nejradši hummus s kari. Na ten jsem ti taky připravila recept.
15 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience
1 plechovka cizrny
1/2 nálevu z cizrny
2 lžíce sezamové pasty Tahini
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
2 lžičky kari
2 lžíce šťávy z citronu
sůl, pepř
Jak na to?
1. Trochu nálevu z cizrny vyleji, stačí mi polovina z něj. Ale záleží čistě na tobě jakou hustotu hummusu preferuješ. Proto si nálev klidně slij celý stranou a přidávej dle tvých preferencí.
2. Všechny zmíněné ingredience vhodím do smoothie makeru a jednoduše ho zapnu.
3. A tím mám hotovo. Servíruji nejčastěji s křupavými knackebroty různých druhů. Dozdobený koriandrem, sezamovými semínky a dle chuti olivovým či sezamovým olejem.
Jednoduché jak facka, že? 🙂
TIP: Kořeníčko si můžeš přidávat/ubírat dle chuti, ale opatrně, jde o výrazné druhy, u kterých jednoznačně platí – všeho s mírou.