Pravidelná dávka červené řepy s mladou kozou je třeba. Jde o velmi jednoduchou variaci, takže přípravu zvládneš i když se přivalíš pozdě večer z práce. O lehkosti pro pupík netřeba mluvit, pokud teda k salátku neschroupeš dva bílý rohlajzy.
15 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
rukola
2 větší červené řepy
200 g mladé kozy
hrst vlaškých ořechů
kapka oliváče
dýňový olej
Jak na to?
1. Řepu pokud máš syrovou zabal do alobalu a dej na hodinku péct do trouby nebo vař hodinku ve vodě. Pro urychlení můžeš koupit už povařenou a zavakuovanou řepu.
2. Tepelně zpracovanou řepu nakrájím na kostky a spolu s ořechy opeču na pánvi. Můžu kápnout oliváč pro lesk. Takhle za občasného promíchání opékám asi 10 minut.
3. Na talíš servíruji řepu, kozu (čerstvou kozu, zvolila jsem fancouzský Chévre Frais du Vivarois) i ořechy na rukolovém lůžku. Vše zakápnu dýňovým olejem.