Špagety aglio olio jsou klasikou, která neomrzí. Časově a finančně nenáročné jídlo, které kvalitně zalepí hlad před výplatou. Neboj se obyčejnosti jídla a uvař si klasiku. Já miluju tu štiplavou chuť a ostrou vůni.
20 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience
500 g špaget
1 hlavička česneku
1 červená chilli paprička
1 žlutá chilli paprička
1 zelená chilli paprička
olivový olej
parmezán
čerstvá bazalka
Jak na to?
1. Dám vařit špagety do osolené vroucí vody. Vařím na skus. Doba varu záleží na typu špaget.
2. Česnek i chilli nasekám na jemno a orestuji společně na olivovém oleji. Doporučuji ve woku. Oliváče se neboj nalít více, ať nám špagetky pěkně kloužou do pupku.
3. Do pánve přihodím uvařené špagety a pečlivě promíchám (proto ten wok). Krásně se nám špagetky naolejujou a obalí chilli papričkami i česnekem. Na závěr přistrouhám i trochu parmezánu a promíchám.
4. Servíruji postrouhané parmezánem a posypané čerstvou bazalkou.