Skip to content

Tuňákový salát s avokádem

Svěží tuňákový salát s avokádem tě pohladí na jazýčku. Mohla bych ho jíst dnem i nocí. Myslím, že díky jeho lehkosti je povolen i v noci. Dbej na to, aby akovádo bylo zralé. V obchodu většinou seženeš jen tvrďochy. Takové kusy kdyžtak nechej tak dva dny dozrát v pokojové teplotě. Ať tě ani nenapadne strkat ho do ledničky, jinak zhnědne a budeš mít prd místo super salátu. Jo a pecku nevyhazuj. Napíchni ji na párátka, polož na sklenici s vodou a tak za 8 let můžeš sklízet vlastní plody avokáda. 🙂 Juch juch.


15 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

300 g tuňáka
1 avokádo
1 červená cibule
2 hrsti cherry rajčat
1 hrst černých oliv
2 natě jarních cibulek
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce šťávy z citronu/limety
čerstvě mletý pepř
sůl
pažitka

Jak na to?

1. Avokádo rozříznu vejpůl, rozpůlím. Nůž zaseknu do pecky a vyndám ji. Lžící vydlábnu obě půlky avokáda a nakrájím je na kostky. Cibuli nasekám na tenká půlkolečka. Cherry rajčata porcuji na kostičky. Olivy překrájím vejpůl. Natě z jarních cibulek sekám na kolečka.

2.Tuňáka vyklepnu z konzervy a promíchám s veškerou zeleninkou.

3. Celý salát zakápnu oliváčem a přidám šťávu z citronu. Osolím a opepřím dle chuti. Nakonec zasypu čerstvou pažitkou, když je její sezóna.

4. Pokud máš velký pupek a chceš ho více zasytit, podávej k salátu třebas olivovou ciabattu. A pokud chceš svůj pupík zasytit ještě víc, přidej si do něj nudličky praváckýho pořádně žlutýho cheddaru. Ladí k salátu fajnově.

Nech si čvachtat