Lehoučké. Chutné. Svěží. A fit. Takové jsou rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou. Tvůj pupek ti za tohle žrádélko poděkuje, protože ho nezatížíš. Proto si je můžeš dát i večer na lehkou véču a pak jít spát s klidným svědomím.
20 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience
500 g kuřecího masa
800 g širokých rýžových nudlí
1 cibule
1 malá cuketa
2 mrkve
150 g arašídů
1 chilli paprička
sojové výhonky
jarní cibulka
koriandr
smažená cibulka
limetka
rybí omáčka
sojová omáčka
olej
Jak na to?
1. Rýžové nudle si hodinu předem namočím do vlažné vody.
2. Arašídy nadrtím a opražím na pánvi. A dám si je stranou na závěrečný posyp.
3. Dále si nakrájím mrkev a cuketu na nudličky. Cibuli na půlkolečka. Chilli na kolečka. Maso na nudličky. Na troše oleje zlehka orestujeme cibuli, přihodíme kuřecí maso. Zakápneme sojovkou a rybí omáčkou. A na závěr přidáme i mrkev, chilli a cuketu a na nejvyšší plamen prohodíme. Chceme totiž, aby se zelenina opekla, ale zůstala stále křupavá.
4. Směs si dám stranou a jdu na nudle, které jsem hodinu máčela, aby změkly. Hodím je na rozpálenou pánev a nechám je povolit. Za minutku k nim mohu přihodit směs.
5. Stahnu plamen. A na závěr přidám nasekanou jarní cibulku, koriandr, sojové výhonky a opražené arašídy. Od každého si však nechám na ozdobu při servírování.
6. Servíruji směs posypanou trochou sojových klíčků, pražených arašídů, smaženou cibulkou, jarní cibulkou, koriandrem a chilli. Ke každé porci přiložím stroužek limetky, který na nudle vymačkám, aby získaly tu pravou svěžest, kterou zbožňuji.