Skip to content

Mugcake s ovocným přelivem

U nás doma je nejoblíbenější snídaní ovesná kaše nebo nadupaný mugcake s jogurtem a ovocným přelivem. Výhodou je, že do něj jde nacpat cokoliv a vždy je do pěti minut hotový. Já místo klasické přípravy do hrnečku volím úžasnou silikonovou formu Lékué ve tvaru srdíček. Přidávám vám recept na základní i proteinovou variantu. Obě jsou velice chutné.

TIP: Když použiješ bezlepkové ovesné vločky, pak si na mugcake pochutná i celiak.


10 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

vždy na 2 mugcake:

1 banán
1 pořádná hrst ovesných vloček
1 vejce
1 lžička chia semínek
1 lžíce arašídového másla
trochu vody

do proteinové varianty přidám:

2 lžíce proteinu

navrch:

bílý jogurt
ovocný přeliv z mraženého ovoce

Jak na mugcake?

1. Připravím si misku, do které přidám veškeré základní suroviny – rozmačkaný banán, ovesné vločky, vejce, chia semínka, arašídové máslo a vodu. Vše promíchám na řidší kašovitou konzistenci (vodou upravuji).

2. Pokud dělám proteinovou verzi, přidám ještě 2 lžíce proteinu.

3. Směs přesunu do formy, dám do mikrovlnky na nejvyšší stupeň na 4 minuty.

5. Hotový mugcake vyklopím na talíř. Zdobím jogurtem a přelivem z mraženého ovoce (mražené ovoce dle chuti + lžička čekankového sirupu + trochu vody = povařím a mixnu ve smoothie makeru – pokud chci, přecedím semínka).


Jak se ti mugcake povedl? Chutnal ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.