Taky tě nutili na základní škole jíst řídkou a navíc odpornou rajskou polívku s mušličkama? Až do vyblízání talíře? A taky k ní máš od té školní doby takový megamonstrózní odpor jako já? Brrrr, jen si na to vzpomenu a mám osypky. Jednou jsem se odhodlala zkusit rajčatovou polévku po svém, s bazalkovým pestem a nad osypkami bylo vyhráno. Polévka je plná vůní bylinek a patří k těm top v naší domácnosti. Navíc je hotová v metelesku blesku.
30 minut v kuchyni
6 plných pupků
Ingredience
4 šalotky
5 stroužků česneku
olivový olej
2 plechovky rajčat
3 lžíce rajčatového protlaku
hrnek vývaru
tymián
oregano
sůl
cukr
na bazalkové pesto:
čerstvá bazalka
1 dcl olivového oleje
1 stroužek česneku
kousek parmezánu
Jak na to?
1. Na olivovém oleji osmahnu šalotku a česnek. Přidám rajčata, protlak, zaliju vývarem, přidám tymián, oregano, trochu soli a cca lžíci cukru.
2. Nechám pod pokličkou probublat cca 20 minut.
3. Vše rozmixuji na jemný rajčatový krém.
4. Servíruji s bazalkovým pestem.
Jak se ti rajčatová polévka povedla? Chutnala ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.