Salátek nejen na letní gril párty. Čerstvě trhaný salát, grilovaná zelenina a svěží okurkový dresing alá tzatziky. Potěší hlavně milovníky chutné zeleniny z grilu. Takže mě. Zeleninku samozřejmě snadno uděláš i na pánvi s kapkou oliváče. Díky vajíčku je salát obohacen o dostatek bílkovin, a proto je vhodný také na véču. Lehký, přesto zasytí tvůj hladový pupek.
30 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
na salát:
1 ledový salát
1 paprika
1 cuketa
1/2 lilku
cherry rajčátka
4 vajíčka
parmezán
olivový olej
na dresing:
1 bílý jogurt
1 zakysaná smetana
1 okurka
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
Jak na to?
1. Prvně dám vařit vajíčka.
2. Salát natrhám. Papriku nakrájím na proužky. Cuketu a lilek taktéž, abych měla na každém proužku kus slupky. Rajčátka nechám vcelku.
3. Na gril / pánvičku (na pánvičku použiju kapku oliváče) rovnoměrně rozložím zeleninu. Po chvíli otočím, aby se krásně ogrilovala ze všech stran.
4. Zálivka je ve stylu tzatziků, jen okurku strouhám co nejjemněji. Takže okurku oškrábu a najemno nastrouhám. Utřu stroužek česneku a přidám. Promíchám s jogurtem, zakysanou smetanou. Dle chutě osolím a opepřím.
5. Na talíř dám salát, který rovnou pokydám trochou dresingu a pokladu pár vějířky parmezánu. Rozložím vajíčka a grilovanou zeleninu. Navrch ještě zasypu parmezánem rozdrobeným v ruce. Podávat můžu samotný, případně s opečeným toustem.