Chia pudink už tě omrzel? Tak vyzkoušej pudink z tapioky. Vytváří se obdobně, jen se musí chvilku povařit, aby zhoustl. Příchuť pak můžeš zvolit dle libosti. Já mám nejradši mangový tapiokový pudink. A co je to vlastně ta tapioka? Jde o škrob získaný z kořene manioku. Má velmi příznivé účinky na tvé trávení a obsahuje spoustu vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Také je zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioku pro své bohaté výživové hodnoty a mnohostranné využití údajně používali už Mayové.
30 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience
1 hrnek tapioky
2 hrnky vody
2 hrnky kokosového mléka
1 lžíce medu
ovoce dle výběru
Jak na to?
1. Tapiokové perly zaliji vodou a nechám přes noc vsakovat a bobtnat.
… Je temná noc a ty spíš …
2. Další den tapioku přeliju do hrnce, přidám kokosové mléko a med na doslazení. To vše přivedu k varu a za stálého míchání nechám zhoustnout. Trvá to asi 10 minut a dílo je hotovo.
3. Nyní je potřeba nechat pudink vychladnout. Ale klidně už si zobni teplý. Mezitím si vyšlehám ovoce dle výběru ve smoothie makeru. Já mám nejradši mangovou verzi.
4. Po vychladnutí naplním nádoby tapiokovým pudinkem a navrch dám vybrané ovoce. Ideálně ještě vychladit do ledničky.
TIP 1: Pokud si chceš vzít dezert s sebou do práce, zvol pro uchování zavařovačky. Dezert v nich vypadá vzhledně a máš jistotu, že se ti jen tak cestou nevylejí do kabelky.
TIP 1: Jako další příchutě, kromě té mangové, jsem vyzkoušela banán, maliny a ostružiny.