Víš jak mám nejradši chřest? Přesně takhle jednoduše! Protože právě tak vynikne jeho pravá chuť a svěžest. Výhodou je, že zelený chřest je velice rychle hotový, takže ti příprava receptu nezabere moc času a hodí se tak skvěle jako rychlá véča v pracovním týdnu. Připravit si k němu můžeš i moji chřestovou polévku.
15 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience na chřest se strouhankou a parmezánem
500 g zeleného chřestu
strouhanka
máslo
parmezán
čerstvě mletý pepř
himálajská sůl
Jak na to?
1. Obrovská výhoda je, že zelený chřest nemusíš loupat, stačí odstranit postarší nafialovělé lístečky podél stonku a odříznout dřevnatou spodní část. Takto připravený chřest vlož do osolené vroucí vody na pouhých 5 minutek, ať si zachová svou křupavost, blahodárné účinky a rozzáří se jeho svěže zelená barva.
2. Během těch pěti minut na rozpálené pánvi opraž strouhanku na sucho. Vedle v rendlíku si rozpusť trochu másla.
3. Chřest servíruji posypaný strouhankou a přelitý rozpuštěným máslíkem. Navrch nasypu parmezán a zasypu trochou čerstvě namletého pepře. Případně ještě trochou čerstvě namleté himálajské soli.
TIP: Máš radši jemně nastrouhaný parmezán, který je heboučký a lehoučký jak čerstvě napadaná sněhová peřinka? Pak ti doporučím struhadlo Microplane, které vyniká svým bezkonkurenčním ostřím.