Skip to content

Zelený chřest se strouhankou a parmezánem

Víš jak mám nejradši chřest? Přesně takhle jednoduše! Protože právě tak vynikne jeho pravá chuť a svěžest. Výhodou je, že zelený chřest je velice rychle hotový, takže ti příprava receptu nezabere moc času a hodí se tak skvěle jako rychlá véča v pracovním týdnu. Připravit si k němu můžeš i moji chřestovou polévku.


15 minut v kuchyni

4 plné pupky


Ingredience na chřest se strouhankou a parmezánem

500 g zeleného chřestu
strouhanka
máslo
parmezán
čerstvě mletý pepř
himálajská sůl

Jak na to?

1. Obrovská výhoda je, že zelený chřest nemusíš loupat, stačí odstranit postarší nafialovělé lístečky podél stonku a odříznout dřevnatou spodní část. Takto připravený chřest vlož do osolené vroucí vody na pouhých 5 minutek, ať si zachová svou křupavost, blahodárné účinky a rozzáří se jeho svěže zelená barva.

2. Během těch pěti minut na rozpálené pánvi opraž strouhanku na sucho. Vedle v rendlíku si rozpusť trochu másla.

3. Chřest servíruji posypaný strouhankou a přelitý rozpuštěným máslíkem. Navrch nasypu parmezán a zasypu trochou čerstvě namletého pepře. Případně ještě trochou čerstvě namleté himálajské soli.

TIP: Máš radši jemně nastrouhaný parmezán, který je heboučký a lehoučký jak čerstvě napadaná sněhová peřinka? Pak ti doporučím struhadlo Microplane, které vyniká svým bezkonkurenčním ostřím.

Nech si čvachtat