Muffiny s čerstvým ovocem miluju. A co teprve s meruňkami? Vláčné, chutné, prostě božské. Tyhle meruňkové muffiny jsem navíc ovoněla vanilkou. Cítíš taky tu vůni? Mmmmmm…Meruňkovou. A pokud zrovna není sezóna meruněk, tak nezoufej a vytas mrazákové zásoby. Jen bacha! Nikdy zmrzlé ovoce předem nerozmrazuj, to by pak byly moc vodnaté a pečení by nemuselo dopadnout dobře.
40 minut v kuchyni
12 muffinů do pupku
Ingredience
na muffiny:
2 vejce
100 g cukru
1 vanilkový lusk (případně poctivý vanilkový cukr)
150 g bílého jogurtu
100 g másla
220 g polo mouky
1x PDP
6 meruněk
trochu mléka
na posyp:
mandle plátky
třtinový cukr
Jak na to?
1. Vyšlehám vejce s cukrem. Přidám jogurt, rozpuštěné máslo a obsah vanilkového lusku (případně vanilkový cukr). Mám tekutou směs.
2. Sypkou směs vytvořím z polohrubé mouky a prášku do pečiva.
3. Obě směsi smíchám. V případě příliš hustého těsta přiliju trochu mléka.
4. Muffinové formy vyskládám košíčky z pečícího papíru, nebo koupenými papírovými košíčky či jen vytřu formu trochou oleje. Dám větší lžíci těsta na dno. Půl meruňky vmáčknu do těsta a zaliju další lžící těsta.
5. Pro zlatavou a křupavou krustičku posypu třtinovým cukrem a plátky mandlí.
6. Peču ve 180 °C předehřáté troubě po dobu 30 minut.