Delikatesa, bez které by se Italové neobešli. Pesto! Ach, jak ho miluji. Hlavně na bruschetty, kde najdeš, jak na to klasické bazalkové. Počátek jara však přeje medvědímu česneku, tak splaš pár lístků a pojď si připravit lahodné pesto z medvědího česneku hned teď. Je to tak jednoduché!
10 minut v kuchyni
několik plných pupků
Ingredience na pesto
100 g medvědího česneku (menší svazek)
100 g olivového oleje (zvol ten méně aromatický)
hrst parmezánu
hrst piniových oříšků
sůl
Jak na pesto z medvědího česneku?
1. Všechny ingredience vložím do smoothie makeru a nechám ho chvilku pracovat. Jestli nemáš smoothie maker, vytvoř pesto za pomoci tyčového mixéru. Dosáhneš stejného výsledku jen za trošku delší dobu než s pomocí stroje.
TIP: Pesto lze uchovat v dobře těsnících sklenkách a v chladu i delší dobu. Jenže je to taková dobrota, že ti stejně vydrží sotva pár dnů. 🙂