Skip to content

Bruschetta s pečenými paprikami

Jednoduchá večeře, kterou zbožňuji. I když se papriky pečou trochu déle, pak už je to rychlovka. Papriky si klidně můžeš upéct den dopředu a jíst studenou verzi bruschett, která v létě osvěží. Pečené papriky tvoří s bazalkou úžasnou kombinaci. To musíš zkusit. Jinak nepochopíš, proč tohle jídlo tak miluji.


15 minut v kuchyni + 30 minut pečení paprik

2 plné pupky


Ingredience

4 velké papriky (žlutá, červená)
200 g balkánského sýru
2 bagety
bazalka

na pesto:

bazalka
česnek
olivový olej
sůl

Jak na to?

1.

1. Papriky rozkrájím na čtvrtky a dám péct do 220 °C rozpálené trouby asi na 30 minut. Až zvrchu slupka zčerná.

2. Mezitím si připravím ve hmoždíři pesto z bazalky, česneku, špetky soli a oliváče. Balkánský sýr pokrájím nebo rozmačkám vidličkou.

… Papriky se pečou. To to voní. Ejchuchúúú …

3. Papriky se dopekly. Připálené slupky oloupu. Ty co nejdou, nechávám, ničemu nevadí. Papriky nakrájím na menší kousky.

4. Bagety rozpůlím, potřu pestem a dám na 5 minut na 200°C rozpéct dozlatova.

5. Na rozpečené bagety rozprostřu papriky, posypu balkánem a čerstvou bazalkou.

Nech si čvachtat