Skip to content

Bruschetta s pečenými paprikami

Jednoduchá večeře, kterou zbožňuju. I když se papriky pečou trochu déle, pak už je to rychlovka. Papriky si klidně můžeš upéct den dopředu a jíst studenou verzi bruschetty, která v létě bombasticky osvěží. Pečené papriky tvoří s bazalkou úžasnou kombinaci. To musíš zkusit. Jinak nepochopíš, proč bruschettu tak miluju.


15 minut v kuchyni + 30 minut pečení paprik

2 plné pupky


Ingredience

4 velké papriky
200 g balkánského sýru
bílý chléb toustového typu
bazalka

na pesto:

bazalka
česnek
olivový olej
sůl

Jak na to?

1. Papriky rozkrájím a dám péct do 220 °C rozpálené trouby asi na 30 minut. Až se svrchu slupka začne krabatět. Klidně můžou být krapet do černa, a pak stačí slupku sloupnout. Jináč je neloupu.

2. Mezitím, než se papriky dopečou, si připravím ve hmoždíři pesto z bazalky, česneku, špetky soli a oliváče. Balkánský sýr si pokrájím na kousíčky nebo rozmačkám vidličkou.

… Papriky se pečou. To to voní. Ejchuchúúú …

3. Papriky se dopekly. Případné připálené slupky oloupu. Jinak je nechávám, mému ani tvému pupku nevadí. Papriky nakrájím na menší kousky.

4. Chléb toustového typu potřu pestem a dám na 5 minut na 200 °C rozpéct dozlatova. A co že jsem to použila za chlebík? Nechala jsem se inspirovat u Neplecha na Plechu, a upekla si toustový chléb dle jejich receptu. No a vida, na bruschetty se parádně hodí, takže ho taky zkus, jestli chceš dokonalý výsledek.

5. Na rozpečený chléb rozprostřu papriky, posypu je balkánem a nakonec i čerstvou bazalkou.

Nech si čvachtat