Skip to content

Quinoa čoko kaše

Nejraději snídám kaše, domácí granolu nebo müslli. Když jde o kaše, furt se cpu pohankovou nebo rýžovou. Tak jsem si řekla, že zkusím nějakou novou, která mi ta rána oživí. Quinoa neboli merlík čilský je superpotravina, kterou přidávám právě do domácí granoly. Hlavně pro její blahodárné účinky a vysoký obsah bílkovin, vitaminu C, kyseliny listové či beta-karotenu. Prostě snídaně, která chutná i dodá potřebné živiny tvému tělu.


20 minut v kuchyni

3 plné pupky


Ingredience

1/2 hrnku quinoa
1 hrnek vody
1/2 hrnku rýžovo-kokosového mléka
3 lžíce kakaa
1 lžíce medu
1 lžiíce chia semínek
2 řádky hořké čokolády

Jak na to?

1. Quinou dám vařit s hrnkem vody asi na 10 minutek. Do té doby, než se voda vsákne. 

2. Pak přileju rýžovo-kokosové mléko, přidám kakao, med, chia i hořkou čokoládu a pěkně rozmíchám.

3. Míchám chvilku, než se vše propojí a vznikne kašovitá hmota. A je hotovo.

TIP: Skvěle se k ní hodí banány, kokos a oříšky. Takže jsem ji servírovala s banány a domácí kokosovou granolou. Navíc zasypanou chia semínky.

Nech si čvachtat