Skip to content

Pesto z medvědího česneku

Delikatesa, bez které by se Italové neobešly. Pesto! Ach, jak ho miluji. Hlavně na bruschetty, kde také najdeš, jak na to klasické bazalkové. Počátek jara však přeje medvědímu česneku a jelikož jsem svazek dostala od mé milé kolegyně, tak jsem se do něj pustila a oživila tak nejen blog o nový recept, ale i své jazykové pohárky o novou chuť. A musím říct, už jsem si na něm pomlaskla a zbytek jsem zavřela do silně těsnící sklenice do ledničky na další dny.


10 minut v kuchyni

několik plných pupků


Ingredience

100 g medvědího česneku (menší svazek)
100 g olivového oleje (zvol ten méně aromatický)
hrst parmezánu
hrst piniových oříšků
sůl

Jak na to?

1. Všechny ingredience vložím do smoothie makeru a nechám ho chvilku pracovat. Jestli nemáš smoothie maker, vytvoř pesto za pomoci tyčového mixéru. Dosáhneš stejného výsledku jen za trošku delší dobu než s pomocí stroje.

TIP: Pesto lze uchovat v dobře těsnících sklenkách a v chladu i delší dobu. Jenže je to taková dobrota, že ti stejně vydrží sotva pár dnů. 🙂

Nech si čvachtat