Skip to content

Domácí kokosová granola

Připravila jsem pro tebe ještě jednu verzi domácí granoly. Kokosové granoly, která je chuťově jemnější, přesto výraznější, díky hromadě kokosu, který v ní je. Opět jsem do ní přidala vše chutné, co mi pod ruku přišlo a místo másla jsem sáhla po kokosáči. Když už jedeme v kokosu, tak do posledního detailu. První skořicovou granolu ale také určitě vyzkoušej.


5 min příprava + 20 min pečení

pořádná kopa kokosové granoly na několik snídaněk


Ingredience

na základ:

2 hrsti žitných vloček
1 hrst ovesných vloček
3 hrsti kokosových plátků
1 hrst quinoy
1 hrst dýňových semínek
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst ořechů (mandle, pekany, kešu, vlašské)
3 lžíce chia semínek

na zalití:

2 lžíce kokosového oleje
4 lžíce javorového sirupu

Jak na to?

1. Smíchám všechny suché ingredience. Ořechy namátkou nasekám ať se rozloží do celé směsi rovnoměrněji.

2. V malém rendlíku rozpustím kokosový olej. Poté k němu přimíchám javorový sirup a nechám prolnout vůně.

3. Vše smíchám dohromady a vyložím na plech s pečícím papírem.

4. Peču v předehřáté troubě na 150 °C asi 20 minut. V průběhu alespoň 2x promíchnu.

5. Hotovou granolu po vychladnutí skladuj na suchém místě v uzavřené nádobě. To ať ti nezvlhne.

TIP: Granolu jde vytutit o jakékoliv sušené ovoce, které na plech přidej tak 10 minut před koncem pečení.

Nech si čvachtat