Skip to content

Špagety carbonara

Do špaget carbonara nikdy nepatřila a patřit nebude smetana. To jsem ještě donedávna hlásala já sama. Jde přeci původem o chudinské jídlo a z toho celý recept vychází. Ale víš co? Tohle je můj blog a moje vlastní receptopisy. Takže ji tam poslední dobou vždycky trochu cáknu. Ne celej kelímek, to by byla moc čvachtačka. Jen tak decentně. A zjistila jsem, že mi tak špagety carbonara chutnají víc. Jsou víc krémovější a jemnější. Občas je prostě lepší hodit zásady stranou a jít vlastní cestou, která ti připadá nejlepší. To si zapiš za ušiska. A proto ti touto cestou předávám můj recept na původně chudinské špagety Carbonara, který je sakramentsky jednoduchý a rychlý. Takže rychlé uspokojení tvého hladového pupku.


20 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

400 g špaget
250 g pancetty
4 žloutky
1/2 kelímku smetany na vaření
100 g parmezánu
pepř čerstvý mletý
sůl

Jak na to?

1. Dám vařit špagety do osolené vroucí vody. Vařím na skus. Doba varu záleží na typu špaget. Vodu ze špaget nevylévej, trochu použijeme na závěr.

2. Pancettu nakrájím a orestuji.

3. Žloutky smíchám s parmezánem, pepřem a trochou soli – prošlehám.

4. Uvařené špagety vhodím do pánve s pancettou a proházím. Plamen stáhnu na minimum, přiliju vyšlehané žloutky s parmezánem a pořádně smíchám. Při míchání postupně přidám pár lžic vody ze špa geti trochu smetany (asi tak půl kelímku). Přispěji tak k jemné a vláčné chuti konečného požitku.

5. Servíruji posypané čerstvě mletým pepřem a parmezánem.

Nech si čvachtat