Skip to content

Bezlepkové palačinky

Palačinky se postupně staly součástí naší každé sobotní snídaně. Od doby celiaka mezi námi tuním recept na palačinky bez lepku… A v tuto chvíli jsem si jista, že přesně takhle ti budou na 100 % chutnat. Pokud nejsi celiak, stačí použít klasické namleté vločky či ječnou mouku. Tak jdeme na to.

Tip na další bezlepkovou snídani i svačinu pro tebe může být nadupaný mugcake s jogurtem a ovocným přelivem. Vyzkoušej ho taky.


30 minut v kuchyni

4 plné pupky


Ingredience

5 vajec
250 g mletých bezlepkových vloček
600 ml mléka
1 lžíce chia semínek
špetka soli

Jak na bezlepkové palačinky?

1. Namelu si bezlepkové vločky, přidám vejce, mléko, chia semínka, špetku soli a promíchám.

2. Směs nechám ideálně pár minut odstát.

3. Palačinky smažím vždy na trošce ghíčka.

5. Hotové bezlepkové palačinky nejraději potíráme marmeládou a jogurtem. Já mám taky moc ráda variantu s jogurtem a pečenými jablky se skořicí.


Jak se ti bezlepkové palačinky povedly? Chutnaly ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.