Palačinky se postupně staly součástí naší každé sobotní snídaně. Od doby celiaka mezi námi tuním recept na palačinky bez lepku… A v tuto chvíli jsem si jista, že přesně takhle ti budou na 100 % chutnat. Pokud nejsi celiak, stačí použít klasické namleté vločky či ječnou mouku. Tak jdeme na to.
Tip na další bezlepkovou snídani i svačinu pro tebe může být nadupaný mugcake s jogurtem a ovocným přelivem. Vyzkoušej ho taky.
30 minut v kuchyni
4 plné pupky
Ingredience
5 vajec
250 g mletých bezlepkových vloček
600 ml mléka
1 lžíce chia semínek
špetka soli
Jak na bezlepkové palačinky?
1. Namelu si bezlepkové vločky, přidám vejce, mléko, chia semínka, špetku soli a promíchám.
2. Směs nechám ideálně pár minut odstát.
3. Palačinky smažím vždy na trošce ghíčka.
5. Hotové bezlepkové palačinky nejraději potíráme marmeládou a jogurtem. Já mám taky moc ráda variantu s jogurtem a pečenými jablky se skořicí.
Jak se ti bezlepkové palačinky povedly? Chutnaly ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.