Cheesecake dělám velice často. Ať už jako dort k příležitosti oslavy nebo jen tak. Ke kafi. Je totiž absolutně nepřekonatelný. Hlavně tenhle malinový. Na korpus volím nejradši sušenky celozrné. Tentokrát jsem ho pekla babičce k narozkám, takže jsem ho připravila do klasické dortové formy.
1 hodina v kuchyni
10 plných pupků
Ingredience
na korpus:
250 g celozrných sušenek
100 g rozpuštěného másla
na krém:
500 g mascarpone
2x lučina
2 vejce
50 g cukru
maliny
Jak na to?
1. Sušenky rozmixuji a smíchám s rozpuštěným máslem. Směsí vyložím dno formy. Dám péct do trouby na 180° C na 10 minut.
2. Vyšlehám si sníh z bílků. Smíchám mascaropone s lučinou, cukrem a žloutky. Na závěr opatrně spojím se sněhem a přidám maliny. Směs nakydám do formy na korpus a dám znovu péct na 35 – 45 minut. Dokud okraje nezačnou zlátnout.
3. Dozdobím rybízem a můžu se cpát.