Skip to content

Polévka z červené řepy

Tento řepný elixír mládí dělám zcela jednoduše, aby chuť řepy zůstala zachovaná a výrazná. Polévku nezahušťuji, proto použiju vývaru jen tolik, aby zelenina byla potopená. Polévka z červené řepy je zázrakem pro tvé zdraví.


30 minut v kuchyni

4 plné pupky


Ingredience

1 velkou cibuli
5 větších červených řep
2 větší mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
sojová smetana

Jak na to?

1. Nakrájím červenou řepu, mrkve i celer na kostičky a orestuji na olivovém oleji a cibulce.  

2. Zeleninu zaliju vývarem, osolím, opepřím a nechám vařit asi půl hodiny do změknutí. Poté rozmixuji do hladka. 

3. Servíruji zakáplé sojovou smetanou (Alpro Soya cuisine). Na ozdobu dám trochu čerstvé petrželky.

Nech si čvachtat