Skip to content

Banánové vafle

Banánové vafle s jogurtem zvenčí i zevnitř. Nebo je máš radši jen s javorovým sirupem? Ať tak, či tak, obě varianty vaflí chutnají skvěle. Tyhle vafle se nemusíš bát připravit ani svým nejmenším hladovcům. Jsou totiž připravené zcela bez cukru, jelikož banán je osladí dostatečně. Pokud máš radši extra sladké vafle, přidat vždy můžeš pytlíček vanilkového cukru nebo lžičku třeba třtinového.


30 minut v kuchyni

8 vaflí do pupku


Ingredience

1 vejce
1 banán
100 g bílého jogurtu
1/2 pytlíčku PDP
200 g celozrnné špaldové mouky
200 ml mléka

Jak na to?

1. Vejce s rozmačkaným banánem a jogurtem pořádně ukvrdlám.

2. Přidám PDP, celozrnnou mouku i mléko. Pokud se rozhodneš nahradit celozrnnou mouku pouze hladkou, vůbec to nevadí, jen pozor, dej pak méně mléka, protože ta saje mnohem méně, než ta celozrnná. A ty chceš docílit těstíčka trošku hutnějšího, asi jako na lívance.

3. Rozpálím vaflovač a naliju doprostřed trochu těsta. Pokud chci menší a nepravidelné vafle, dám těsta méně, pokud chci hezké pravidelné čtverce, naliju těsta více. To si vychytáš.

4. Vafle nech pořádně udělat. Vždy lehce nakoukni do vaflovače, nikdy na něj nechoď zprudka. Pokud už jsou hotové, vaflovač půjde krásně od sebe a vafle budou hezky zlatavé, pokud by ještě nebyly, prudkým otevřením by mohly skončit potrhané. Tak opatrně a trpělivě na ně.

5. Hotové vafle můžeš jíst jen tak, nasucho. Dobře chutnají s bílým jogurtem, ořechy a ovocem, případně s javorovým sirupem.

Nech si čvachtat