Skip to content

Domácí jahodový pribináček

„Každý den, každý den, k svačině jedině, jedině Pramen zdraví z Posázaví. Chcete-li prospěti dítěti bledému, vyrobte mu Pramen zdraví z Posázaví.“ Aneb pribináček. Pro mě znamená pribináček chuť dětství, máš to tak taky? Avšak nynější pribináčci z pultů prodejen mě už tolik neuspokojují, už to nejsou ty plně tvarohovo-smetanové dezerty v kelímku, co já si pamatuju. Nynější verze jsou chutí dosti umělé a zbytečně sladké. A pokud jsi toho názoru i ty, pojď si vyrobit domácího pribiňáka. Nic na tom není a bude chutnat nejen tvému prckožroutovi, ale i vašemu mlsnému pantátovi. Ten náš pantáta ho zbožňuje a vždy ho musím velice ostražitě hlídat, aby přežil do rána. A proč do rána? Protože přes noc získá teprve tu pořádnou nadýchanost, jakou má mít. Tak ho ubraň i ty. Nejlepší je ho dělat večer, když už alespoň část domácnosti sní.


10 minut v kuchyni

2 plné dětské pupíčky a 1 pantátův


Ingredience

1 smetana ke šlehání „conejvícprocentní“
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 banán
trochu jahod

Jak na to?

1. Smetanu ke šlehání vyšlehám do šlehačky.

2. Přidám tvaroh a mixnu.

3.  Na doslazení přidám rozmačkaný banán a jelikož chci jahodovou chuť tak i trochu jahod a finálně mixnu.

TIP: Jak píšu v úvodu, fakticky doporučuju ho nechat uležet přes noc. Ať získá pořádnou nadýchanost. Chuť si můžeš vyrobit jakoukoliv. Mám ráda úplně obyč, když je fakticky kvalitní a hodněprocentní smetana není potřeba ho ani doslazovat (pokud nejsi fakt hodně zkažen cukrem – kdyžtak trochu přislaď dle potřeby). Taky je moc dobrý s vanilkovým cukrem, karobem či kakaem.

Nech si čvachtat