Skip to content

Domácí jahodový pribináček

„Každý den, každý den, k svačině jedině, jedině Pramen zdraví z Posázaví. Chcete-li prospěti dítěti bledému, vyrobte mu Pramen zdraví z Posázaví.“ Aneb pribináček. Pro mě znamená pribináček chuť dětství, máš to tak taky? Avšak nynější pribináčci z pultů prodejen mě už tolik neuspokojují, už to nejsou ty tvarohovo-smetanové dezerty v kelímku, co já si pamatuju. Nynější verze jsou chutí dosti umělé a zbytečně sladké. A pokud jsi toho názoru i ty, pojď si vyrobit domácího pribiňáka. Nic na tom není a bude chutnat nejen tvému prckožroutovi, ale i vašemu mlsnému pantátovi. Ten náš pantáta ho zbožňuje a vždy ho musím bránit vlastním pupkem.


10 minut v kuchyni

2 plné dětské pupíčky a 1 pantátův


Ingredience

1 smetana ke šlehání „conejvícprocentní“
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 banán
trochu jahod

Jak na to?

1. Smetanu ke šlehání vyšlehám do šlehačky.

2. Přidám tvaroh a mixnu.

3.  Na doslazení přidám rozmačkaný banán a jelikož chci jahodovou chuť tak i trochu jahod a finálně mixnu.

Nech si čvachtat