Skip to content

Domácí jahodový pribináček

„Každý den, každý den, k svačině jedině, jedině Pramen zdraví z Posázaví. Chcete-li prospěti dítěti bledému, vyrobte mu Pramen zdraví z Posázaví.“ Aneb pribináček. Pro mě znamená pribináček chuť dětství, máš to tak taky? Avšak nynější pribináčci z pultů prodejen mě už tolik neuspokojují, už to nejsou ty plně tvarohovo-smetanové dezerty v kelímku, co já si pamatuju. Nynější verze jsou chutí dosti umělé a zbytečně sladké. A pokud jsi toho názoru i ty, pojď si vyrobit domácího jahodového pribináčka. Nic na tom není a bude chutnat nejen tvému prckožroutovi, ale i vašemu mlsnému pantátovi. Ten náš pantáta ho zbožňuje a vždy ho musím velice ostražitě hlídat, aby přežil do rána. A proč do rána? Protože přes noc získá teprve tu pořádnou nadýchanost, jakou má mít. Tak ho ubraň i ty. Nejlepší je ho dělat večer, když už alespoň část domácnosti sní.


10 minut v kuchyni

2 plné dětské pupíčky a 1 pantátův


Ingredience na domácí jahodový pribináček

1 smetana ke šlehání „conejvícprocentní“
1 tučný tvaroh ve vaničce
1 banán
trochu jahod

Jak na domácí jahodový pribináček?

1. Smetanu ke šlehání vyšlehám do šlehačky.

2. Přidám tvaroh a mixnu.

3.  Na doslazení přidám rozmačkaný banán a jelikož chci jahodovou chuť tak i trochu jahod a finálně mixnu.

TIP: Jak píšu v úvodu, fakticky doporučuju nechat domácí jahodový pribináček uležet přes noc v lednici. Ať získá pořádnou nadýchanost. Chuť si můžeš vyrobit jakoukoliv. Mám ráda úplně obyč, když je fakticky kvalitní a hodněprocentní smetana není potřeba ho ani doslazovat (pokud nejsi velký cukromil – kdyžtak trochu přislaď dle potřeby). Domácí pribináček je také moc dobrý s vanilkovým cukrem, karobem či kakaem.


Jak se ti domácí jahodový pribináček povedl? Chutnal tobě i dětem? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.



Chceš více receptů pro ty nejmenší jedlíky? Na mém blogu jich pár najdeš. Jukni na všechny recepty pro děti a zkus je také.


Nech si čvachtat