Nejjednodušší špagety co znám. Pokud tedy nepočítám ty s kečupem a eidamem, že jo. V podstatě se dost podobají špagetám prosciutto crudo, které považuji za klasiku našeho stolování. Tyhle ale více voní španělskými ingrediencemi, a to konkrétně po španělské šunce jamón Serrano.
20 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
400 g špaget Rusticella d“Abruzzo120 g jamón Serrano Gran reserva
200 g sušených cherry rajčátek
4 stroužky česneku
rukola
parmezán
Jak na to?
1. Dám vařit špagety do osolené vroucí vody. Vařím na skus. Doba varu záleží na typu špaget, u těchto je to asi 9-11 minut.
2. Jamón Serrano nakrájím na nudličky. Rajčátka si vyndám ze skleničky. Česnek nasekám najemno a společně vše orestuji na části oleje ze sušených cherry rajčátek.
3. Na závěr pak do směsi přimíchám špagety a část rukoly, aby se prolnuly chutě. Na talíři pak dám navrch trochu rukoly a parmezánu. Nebo můžu servírovat nesmíchané, hezky na sobě a promíchat si až na talíři.
Nech si čvachtat