Skip to content

Řecký salát

Sluneční paprsky se odráží od jemně opálené kůže. Na obloze ani mráček. Jemný vánek ti cuchá vlasy, ale přesto nejsi u moře. Nevadí. Přímořskou atmosféru ti dnes navodím pravým řeckým salátemřeckými olivami Kalamata. Nevím jak jsi na tom ty, ale tohlecto je můj favoriťák mezi všemi salátovci.


20 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

6 rajčat
1 okurka
2 červené papriky
1 červená cibule
1 černé řecké olivy Kalamata
1 sýr feta
čerstvé oregáno, případně sušené oregano, bazalka a tymián
kvalitní řecký olivový olej

Jak na to?

1.  Rajčata, okurku i červenou papriku nakrájím na kostky. Smíchám.

2. Přidám na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. 

3. Zeleninu pokladu celými černými olivami a sýrem feta nakrájeným na kostky.

4. Posypu čerstvě nasekaným oregánem (či kombinací sušených bylinek) a zakápnu olivovým olejem. Pokud možno extra panenským z řeckých oliv Kalamata.

Nech si čvachtat