Sluneční paprsky se odráží od jemně opálené kůže. Na obloze ani mráček. Jemný vánek ti cuchá vlasy, ale přesto nejsi u moře. Nevadí. Přímořskou atmosféru ti dnes navodím pravým řeckým salátem s řeckými olivami Kalamata. Nevím jak jsi na tom ty, ale tohlecto je můj favoriťák mezi všemi salátovci.
20 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
6 rajčat
1 okurka
2 červené papriky
1 červená cibule
1 černé řecké olivy Kalamata
1 sýr feta
čerstvé oregáno, případně sušené oregano, bazalka a tymián
kvalitní řecký olivový olej
Jak na to?
1. Rajčata, okurku i červenou papriku nakrájím na kostky. Smíchám.
2. Přidám na tenká půlkolečka nakrájenou červenou cibuli.
3. Zeleninu pokladu celými černými olivami a sýrem feta nakrájeným na kostky.
4. Posypu čerstvě nasekaným oregánem (či kombinací sušených bylinek) a zakápnu olivovým olejem. Pokud možno extra panenským z řeckých oliv Kalamata.