Moje oblíbené špagety s prosciuttem crudem, které již považuji za klasiku našeho stolování. Časy se mění. Dřív to byly sušené špagety s kečupem a ajdamem, dneska to jsou čerstvé špagety s prosciuttem a rukolou. A v jaké fázi stolování jsi ty?
20 minut v kuchyni
2 plné pupky
Ingredience
300 g špaget
200 g prosciutto crudo
100 g sušených rajčat
2 stroužky česneku
kapary
rukola
parmezán
Jak na to?
1. Dám vařit špagety do osolené vroucí vody. Vařím na skus. Doba varu záleží na typu špaget, přibližně 8 minut.
2. Prosciutto crudo i sušená rajčata nakrájím na nudličky. Česnek nasekám najemno a společně vše orestuji na troše oleje ze sušených rajčat. Přihodím pár kapar.
3. Podávám špagety pokladené směsí, hrstí rukoly a parmezánem.