Skip to content

Špagety s pečenými paprikami

Tyhle mazlavoučké špagety, to je žrádélko. Pane jo! Nevím jak ty, ale já zbožňuju výraznou chuť pečených paprik. A ta vůně. Mohla bych špagety s pečenými paprikami jíst dnes a denně. Takže je nacpu všude, kde se dá. Tentokrát jsem je nacpala do špaget a vzniklo fantastické jídlo, které musíš ochutnat. Tak pojď na to.


15 minut v kuchyni (+ pečení paprik asi 30 minut)

4 plné pupky


Ingredience

500 g čerstvých špaget
2 červené papriky
2 žluté papriky
2 zelené papriky
olivový olej
bazalka
parmezán

Jak na to?

1. Prvně dám péct papriky, protože to chvilku trvá. Takže papriky tří barev zbavím jádřince a rozkrojím na čtvrtiny. Na pekáč vyložený pečícím papírem rozložím kusy paprik, zacákám oliváčem a šoupnu je do trouby na pořádných 200 °C. Jen ať se pečou holky, až pěkně do černa (jen je nech, tu slupku pak stejnak dáme pryč). A teď si tak na půl hodinky můžeš dát nožky hore, a jen čuchat tu vůni z trouby.

… 30 minut nožky hore …

2. Dám vařit špagety do osolené vroucí vody. Vařím na skus. Doba varu záleží na typu špaget. Tyto čerstvé silnější špagety jsem vařila 8 minut.

3. Pečené papriky sloupnu z kůže. Tedy ze slupky. Když to někde nejde, neva, žaludek ti neprovrtá. A nakrájím je na kousky. Juj to je patlanice. No nekřeň se, prsty si pak voblížeš. Radši ochutnej, jak chutná pečená paprika mňamózně.

… chvilka vytržení, protože ta chuť je ohromně mňamózní …

4. Tak už žádný zdržovačky a jdeme podávat. Špagety pěkně promíchám s paprikami nejlépe v hrnci a ještě přidám trochu čerstvě nasekané bazalky. Na talíř je servíruji už spojené se směsí, posypané parmezánem a čerstvou bazalkou. Viď že jsem měla pravdu, že je to žrádlo? 🙂

Víte, že: Bazalka je oblíbená aromatická bylinka, která pomůže lepšímu trávení i jako odpuzovač hmyzu? Přečtěte si více zajímavostí o bazalce.

Nech si čvachtat