Skip to content

Salát s mozzarellou, švestkami a prosciuttem

Salát, kterým nepohrdne žádný chlap. Nebo alespoň ten můj po něm slintá jak divej. A jelikož je to masožrout obecný, žádnej králik, tak si troufám říct, že bude tenhle sytý salátek chutnat všem. No asi ideální tip na zdravou rodinnou véču.


20 minut v kuchyně

2 plné pupky


Ingredience

1 balení mixu salátů
pixla cherry rajčátek
200 g prosciutto crudo
1 – 2 mozarelly
sušený švestky
balsamico crema

Jak na to?

1. Na tento salát kupuji mix salátů. Je to jednodušší na přípravu a rovnou máš kombo několika salátů dohromady. Vyber si ten mix, který je pro tebe ten nejvábnější. Pokud tam bude rukola, ber ho, protože rukola mu dodá šmrnc (někdy si tento salát dělám jenom na rukole) a taky je moc dobrej šťovík (to je ten zelenej lístek s fialovým stonkem a žíháním). Salát pokladu do talířů, rajčátka přepůlím a přimíchám do něj.

2. Plátky prosciutta cruda si rozložím, mozzarellu nakrájím na plátky, sušené švestky vyndám z pytliku. A na plátek pršutu položím buď mozzarellu, švestku nebo obojí. Zaroluju a párátkém propíchnu skrz na skrz pro zpevnění při opékání.

3. Na rozpálené pánvi, nasucho, opékám tyto mňamózní balíčky z obou stran pěkně do zlatovoučka (asi 3 minutky z každé strany). Po opečení vytáhnu párátka a servíruji na připravený salát s rajčátky.

4. Celý salát zakápnu krémovým balsamicem. Pro větší zasycení podávám s francouzskou bagetkou.

Nech si čvachtat