Skip to content

Tagliolini s oříškovou omáčkou

Opravdu velká rychlovka po vytíženém pracovním dni. Než řekneš tagliolini, tak jsou tyto úžasné zelené těstoviny na stole, a ty se voblizuješ až za ušiskama. Zvolila jsem čerstvé tagliolini z půlky špenátové. Proto je celý jídlo tak parádně zelenavé. Hrozně mě baví barevný jídla. Co tebe? A taky mě baví čerstvé těstoviny. Vyměň taky sušáky za fresháky, alespoň protentorkát. Už nebudeš chtít jiné.


10 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

250 g čerstvých tagliolini napůl špenátových
2 hrsti čerstvého špenátu
1 větší hrst vlašských ořechů
1 stroužek česneku
1 smetana na vaření 12%
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžička olivového oleje
4 lžíce vody ze špaget
100 g parmezánu
pepř čerstvý mletý

Jak na to?

1. Dám vařit tagliolini do osolené vroucí vody po dobu 6 minut.

2. Mezitím vhodím do mixéru špenát, ořechy, česnek, šťávu z citronu, smetanu a rozmixuji (já mixuji ve smoothie makeru). Dle toho, jak chci mít omáčku krémovou, přidám pár lžic vody ze špaget (dala jsem asi 4 lžíce).

3. Špagety vhodím do pánve, zakápnu lžičkou oliváče a promíchám s omáčkou na mírném plameni. Asi 5 minut. Servíruji s parmezánem, čerstvě mletým pepřem a oříškem na ozdobu.

Nech si čvachtat