Skip to content

Pohanková kaše

Kaše. Kaše. Kaše. Co lepšího může být na snídani než-li kaše. Snad jen pohanková kaše. Má nejoblíbenější. A jsem ráda, že můj prckožrout jde v mých šlépějích a šmakuje si na ní úplně stejně jako já. Pohankovou kaši dělám buď z pohankových vloček, nebo z pohanky lámanky. A z čeho je tato se dozvíš o kousek dál. Jediné co ti prozradím už teď je, že pohanková kaše se skvěle doplňuje se skořicí, která navíc tělo pěkně prohřeje.


10 minut v kuchyni

2 plné dětské pupíčky


Ingredience

hrst pohanky lámanky
cca 200-250 ml mléka
proužek másla
1/2 lžičky skořice
banán

Jak na to?

1. Pohanku lámanku dám do rendlíku, zaliju ji mlékem, přidám proužek másla pro dokonalou jemnost, skořici a vařím do zhoustnutí.

2. Kaši mixnu. Pokud kaše mixováním moc zhoustne, což se může stát (každý máme přeci jen jinak velkou hrst), přiliju ještě po troškách tolik mléka, abych dosáhla požadované hustoty. Já sama mám radši řidší, ale pro prckožrouta dělám krapet hustší, aby veškerá kaše neskončila v korýtku u bryndáku.

3. Pohankovou kaši nesladím a v misce do ní přidám banán. Do každé porce přibližně půlku. To záleží na tobě, jak moc doma máte rádi sladké.

TIP 1: Jestli máš radši hrubší kaši, nemusíš ji mixovat.

TIP 2: Mléko dávám od 10. měsíce kravské plnotučné, do té doby jsem přidávala mléko kojenecké. Není problém použít i nějaké rostlinné, pokud ho preferuješ ty i tvůj prckožrout.

TIP 3: Funguje namísto banánu i s jablíčkem.

Nech si čvachtat