Skip to content

Bruschetta s pečenými paprikami

Letní grilovačky se rozjíždějí. Steaky a burgery frčí ve velkém, ale co takhle jednou tu grilovačku odlehčit a dopřát si osvěžující bruschetty s pečenými paprikami? Tvé chuťové pohárky budou čučet, co jim posíláš.


15 minut v kuchyni + cca 30 minut pečení paprik

2 plné pupky


Ingredience

4 velké papriky
100 g balkánského sýru
bílý chléb toustového typu
bazalka

na pesto:

bazalka
česnek
olivový olej
sůl

Jak na to?

1. Papriky rozkrájím a dám péct do 250 °C rozpálené trouby asi na 30 minut, nebo na 30 minutek na gril. Až svrchu slupka začne krabatět a černat, poznám, že mám hotovo.

2. Mezitím, než se papriky dopečou, si připravím ve hmoždíři pesto z bazalky, česneku, špetky soli a oliváče. Balkánský sýr si pokrájím na kousíčky nebo rozmačkám vidličkou.

… Papriky se pečou. To to voní. Ejchuchúúú juchuchúúú …

3. Papriky se dopekly. Hodím je na chvíli do hrnce pod pokličku a nechám je zapařit. Lépe se tak loupou. Oloupané papriky nakrájím na menší kousky.

4. Chléb toustového typu (pro tento recept jsem si upekla domácí tousťák podle Neplecha na plechu) potřu pestem a dám na 5 minut na 200 °C rozpéct dozlatova.

5. Na rozpečený chléb rozprostřu papriky, posypu je balkánem a nakonec i čerstvou bazalkou.

Nech si čvachtat