Tolik oblíbení Brumíci mezi dětmi u mě zas takové aplausy nesklízejí. Úplně na svačinu nefandím té hromadě cukru v nich, a tak jsem se rozhodla na Bonami pořídit si formu na medvídky Brumíky, a dělat je doma po svém. Složení mám pod kontrolou, udělám jich naráz hned několik, na každý den můžu vytvořit novou příchuť či jiný vzhled. O jeden druh se s tebou nyní podělím, a věřím, že domácí medvídci Brumíci zavítají s nadšením na svačinku i k vám domů.
10 minut v kuchyni + 30 minut pečení
cca 10 Brumíků
Ingredience na domácí medvídky Brumíky
2 banány
2 vejce
1 lžička kakaa
1 lžička skořice
1 lžička chia semínek
1 lžička sody
špetka soli
150 g celozrnné špaldové mouky
50 g řepkového oleje
Jak na domácí medvídky Brumíky?
1. Ideální je si tak hodinku dopředu vyndat vajíčka, ať chytnou pokojovou teplotu.
2. Začnu tím, že si mixnu banány s vajíčkem a olejem. Dál postupně přimíchám ostatní suroviny a promíchám.
3. Připravím si formy na medvídky, které pro jistotu vytřu kapkou oleje, aby šly medvídci dobře ven a naplním je přibližně z půlky připraveným těstem. Někdy jim do bříška přidám kousek čokolády pro oživení.
4. Peču asi 30 minut na 180 °C do té doby než se medvídci nafouknou a krásně zezlátnou.
TIP: Chceš světlé těsto a tmavá ouška? Vynech v začátku kakao a skořici. Posléze kousek těsta odeber a do něj přidej kakao. Rázem můžeš tvořit dle vlastní kreativity.
TIP: Pokud by pro tebe nebyly Brumíci bez cukru zajímavou svačinou, stačí přidat lžičku vanilkového cukru, a určitě si pochutnáš i ty.
Jak se ti domácí medvídci Brumíci povedly? Chutnaly ti? Nebo se něco nevydařilo a ty nevíš proč? Klidně mi napiš třeba na Facebooku nebo Instagramu a probereme to.
Chceš omrknout více receptů pro ty nejmenší? Pak mrkej sem 👉 recepty pro děti.
Nech si čvachtat