Skip to content

Letní závitky s krevetami

Letní závitky s krevetami jsou lehkou a úchvatnou večeří. Výběr ze dvou omáček dodá závitkům variabilitu chutí. Omáčku Pad Thai kupuji v Lidlu, jelikož je božská. Sladkokyselou si vyrábím. Jednou zkusíš a už nafurt musíš.


30 minut v kuchyni

3 plné pupky


Ingredience

rýžové papíry
rýžové nudle
1 růžička salátu
1 mrkev
1/3 okurky
mungo výhonky
koriandr
pár krevet
kapka olivového oleje
Pad Thai omáčka

na sladkokyselou omáčku:

2 lžíce rýžového octa
1 lžíce rybí omáčky
2 lžíce vody
1 lžička třtinového cukru

Jak na to?

1. Nejdřív si připravím rýžové nudle. Stačí je zalít vroucí vodou z rychlovarné konvice a chvíli nechat. Pokud jsou stále tvrdší na chvíli je dám na plotnu a oni dojdou. Kápnu do nich oliváč, aby se neslepily. Hotové nudle přendám do misky a horkou vodu použiji na následné namáčení rýžového papíru.

2. Než mi změknou nudle prohodím na pánvi na kapce oliváče pár krevet, nechám vychladnout a poté rozříznu podélně na dvě půlky.

3. Salát natrhám na jednotlivé lístky. Mrkev nakrájím na stejně dlouhé tenké nudličky. Okurce vyříznu jádra a nakrájím na nudličky stejné jako mrkev. Připravím si mungo výhonky a koriandr.

4. Rýžový papír namočím do horké vody asi na 10 vteřin, opatrně vyndám a rozprostřu na talíř. Dokud je mokrý nepřilepí se, takže se neboj. A začnu skládat zeleninu kousek od kraje – list salátu, trochu mrkve, okurku, pár výhonků, rýžové nudle, 3 půlky krevet a snítku koriandru. Závitek jednou zatočím, poté zatáhnu rohy a dotočím, aby vznikla rolka.

5. Závitky podávám s dvěma omáčkami. Pad Thai a klasickou vietnamskou sladkokyselou.

Nech si čvachtat