Rybízu máme na zahradě vždycky mraky. A po jeho sezóně mi leze už i ušima, to musím říct. Ale tenhle rybízový cheesecake miluju. Je hotový na lusknutí prstu. Vyvážená sladkokyselá chuť, vláčný korpus – ideální k nedělnímu kafíčku. Moc dobrej je taky s ostružinama či s malinama. Pokud ho chceš fakticky jako dort, použij klasickou dortovku a bude vyšší. Tenhle rybízák je dělanej spíš jako koláč na nedělní odpoledne.
1 hodina v kuchyni
10 plných pupků
Ingredience
na korpus:
250 g celozrných sušenek
100 g rozpuštěného másla
na krém:
500 g mascarpone
2x lučina
2 vejce
50 g cukru
červený rybíz
Jak na to?
1. Sušenky rozmixuji a smíchám s rozpuštěným máslem. Směsí vyložím dno formy. Dám péct do trouby na 180° C na 10 minut.
2. Vyšlehám si sníh z bílků. Smíchám mascaropone s lučinou, cukrem a žloutky. Na závěr opatrně spojím se sněhem a přidám kuličky rybízu. Směs nakydám do formy na korpus a dám znovu péct na 35 – 45 minut. Dokud okraje nezačnou zlátnout.
3. Dozdobím rybízem a můžu se cpát.