Skip to content

Udon nudle s hovězím a kozími rohy

Tohle je jednoduchá verze udonů, kterou miluje můj muž. Není zde potřeba zdlouhavě a pečlivě krájet mrkev na nudličky. Stačí nasekat kozí rohy a dílo je pomalu hotovo. Slavná trojkombinace rybí omáčky, ústřičné omáčky a sojové omáčky zůstává. Bez toho by to nebylo ono.


20 minut v kuchyni

2 plné pupky


Ingredience

200 g hovězího roštěné
1 balení udon nudlí (vařených)
6 kozích rohů
2 lžíce oliváče
2 lžíce ústřičné omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky

Jak na to?

1. Kozí rohy nasekám na kolečka. Mám zrovna červené a oranžové, tak jídlo bude hrát více barvami, což je vždycky hezčí.

2. Hovězí maso nakrájímena tenké plátečky (lépe se tak krájí, když ho strčím na 30 minut do mrazáku). 

3. Rozpálím wok. Dám na pánev olej a cibuli. Přihodím hovězí maso. Lžíci ústřičné, rybí a sojové omáčky. Prohazuji. Až se maso hezky zatáhne a nevidím už žádné výrazně růžové místo (trvá tak 5 minutek), přihodím i kozí rohy. A ještě chvíli prohazuji, aby se prolnula chuť a vůně.

4. Nyní je čas vložit k zelenině i udon nudle (kupuji již měkké, vařené, takže jim stačí 3 minutky prohazovat se zbylou směsí). Celé to ještě zacáknu pořádnou lžíci ústřičné omáčky, sojové omáčky i rybí omáčky. A vše spojím dohromady.

5. Podávám jen tak, ale opět mohu použít sezam a koriandr pro zvýraznění chutě a doladění barevnosti.

Nech si čvachtat