Skip to content

Udon nudle s hovězím masem

Udon nudle jsou pro mě zázračné nudle. Rychlé na přípravu, velice chutné a hlavně dietní. Přesto syté. V kombinaci s čerstvou zeleninou a ústřičnou omáčkou jsou prostě perfektní. Ideálně s udon nudlemi ladí hovězí roštěná. Vyzkoušej tuhle variaci i ty, oblíbíš si jí už při prvním soustu.


40 minut v kuchyni

4 plné pupky


 Ingredience

500 g udon nudlí (vařených)
500 g hovězí roštěné (falešné svíčkové nebo kýty)
1 červená cibule
2 mrkve
1 kedlubna
1 menší cuketa
1 chilli paprička
2 jarní cibulky

svazek koriandru
2 lžíce oliváče
2 lžíce ústřičné omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky
bílý sezam
černý sezam

Jak na to?

1. Nejdřív si na tenké nudličky nakrájím zeleninku, ať už pak jde vaření rychle od ruky – cibuli, mrkev, kedlubnu, cuketu i chilli. Jarní cibulky na kolečka. Koriandr nasekám. Stonky přihodím k masu, a tu listnatou část si nechám na ozdobu.

2. Hovězí maso nakrájímena tenké plátečky (lépe se tak krájí, když ho strčím na 30 minut do mrazáku). 

3. Rozpálím wok. Dám na pánev olej a cibuli. Přihodím hovězí maso. Lžíci ústřičné, rybí a sojové omáčky. Prohazuji. Ještě nasekanou chilli papričku a stonky koriandru. Až se maso hezky zatáhne a nevidím už žádné výrazně růžové místo, dám si tuhle směs stranou a do rozpáleného woku vhodím na lžíci oleje zeleninu. A to od té nejtvrdší. Tedy prvně mrkev a kedlubnu. Následně i cuketu. Zeleninu chci měkčí, ale zároveň mi jde o zachování její křupavosti.

4. Nyní je čas vložit k zelenině i udon nudle (kupuji již měkké, vařené, takže jim stačí 3 minutky prohazovat se zbylou směsí). Celé to ještě zacáknu pořádnou lžíci ústřičné omáčky, sojové omáčky i rybí omáčky. A vše spojím dohromady. Na závěr vmíchám maso, bílý i černý sezam.

5. Podávám posypané trochou sezamu, jarní cibulky a koriandru. 

Nech si čvachtat