Skip to content

Zelený chřest se strouhankou a parmezánem

Sezóna chřestu právě teď vrcholí, a tak mi došlo, že jsem se s tebou nepodělila o můj oblíbený a snadný receptopis z této zelené pochoutky plné draslíku a vitamínů. Výhodou je, že zelený chřest, který na tento recept potřebuješ, nyní seženeš všude za akční cenu. Mimo to, že  zlehka orestovaný chřest nejraději používám jako přílohu ke steakům či k vepřové panence, tuhle pochoutku si ráda připravím, když na maso zrovna není chuť. Jídlo je extra rychle připravené, takže se skvěle hodí jako rychlá véča v pracovním týdnu.


15 minut v kuchyni

4 plné pupky


Ingredience

500 g zeleného chřestu
strouhanka
máslo
parmezán
čerstvě mletý pepř
himálajská sůl

Jak na to?

1. Obrovská výhoda je, že zelený chřest nemusíš loupat, stačí odstranit postarší nafialovělé lístečky podél stonku a odříznout dřevnatou spodní část. Takto připravený chřest vlož do osolené vroucí vody na pouhých 5 minutek, ať si zachová svou křupavost, blahodárné účinky a rozzáří se jeho svěže zelená barva.

2. Během těch pěti minut na rozpálené pánvi opraž strouhanku na sucho. Vedle v rendlíku si rozpusť trochu másla.

3. Chřest servíruji posypaný strouhankou a přelitý máslíkem. Navrch nasypu parmezán a zasypu trochou čerstvě namletého pepře. případně ještě trochou čerstvě namleté himálajské soli.

Nech si čvachtat